Koronavirustartuntojen takia kesken jääneiden nuorten MM-kisojen jälkeenkin mediaan on levinnyt tavallisesta poikkeavia uutisia. On kerrottu, että Venäjän ja Tshekin pelaajat ja Suomen joukkueen jäsen olisivat aiheuttaneet pahennusta Kanadasta Eurooppaan suunnaneen paluulennon alla.

Eri lähteiden mukaan kahden ensiksi mainitun maan pelaajat olisivat ryypänneet ja polttaneet savukkeita siihen malliin, että maiden pääsy paluulennolle piti evätä tyystin. Suomen jäsenen puolestaan kerrottiin olevan ympärikännissä, mutta tämän väitteen paikkaansapitävyys on sittemmin kumottu maamme medioissa.

Nyt tshekkiläisjoukkueen touhuihin otti kantaa joukkueenjohtaja Otakar Cerny Tshekin yleisradioyhtiön jutussa. Hän sanoi, että vain venäläispelaajat ovat käyttäytyneet mainitulla tavalla. Heidät on nähty istuvan kapakassa.

– Varoitin omia pelaajiamme etukäteen sekä pyysin näitä pitämään kasvomaskeja sekä riittäviä turvavälejä. Koneeseen noustessamme huomasimme, etteivät venäläiset noudattaneet sääntöjä, yksi jopa poltti savuketta.

Venäläisten käytös on leimattu myös tshekkiläisiin – mitä ilmeisemmin turhaan – inhimillisen erehdyksen takia. Maiden pelaajat olivat pukeutuneet samanlaisiin asuihin.

– Harmaissa paidoissa tietysti luki maiden nimet. Mutta tästä syystä meidän heitettiin samaan kastiin venäläisten kanssa ja sen takia emme voineet nousta koneeseen.