Kanadan päävalmentajaksi Pekingin olympialaisiin alunperin nimetty, Tampa Bay Lightningin kahteen peräkkäiseen Stanley Cupin voittoon luotsannut Jon Cooper on antanut TSN:lle sydäntäsärkevän haastattelun olympiaunelman kariutumisesta.

Cooperille tilaisuus luotsata kiekkohullun Kanadan NHL-supertähdistä muodostuvaa maajoukkuetta olisi ollut ammattiuran unelmien täyttymys.

– Rehellisesti sanottuna, se oli musertavaa, Cooper kertaa hetkeä, jolloin kuuli ensimmäisen kerran NHL-pelaajien jäävän pois odotetusta superturnauksesta.

– Kun katsot jääkiekkoa lajina ja vertaat sen suhdetta kanadalaisiin ja sitä intohimoa, jolla kanadalaiset suhtautuvat lajiin – se innostus joka minulla oli tullessani nimetyksi (päävalmentajaksi), ei ollut mikään pikku juttu.

– Vetää todella nöyräksi saada tuollainen kunnianosoitus ja mahdollisuus. Kun matto vedetään tämän jälkeen jalkojesi alta, tunnet olosi todella tyhjäksi. Et voi tietää, tuleeko toista mahdollisuutta koskaan vastaan, Cooper niputti samalla myös useiden NHL-tähtipelaajien tuntemukset.

Pekingin kisojen jääminen NHL-pelaajilta välistä on jo toinen peräkkäinen olympiaturnaus, jossa maailman parhaat pelaajat eivät ole läsnä. Asiaan otti aiemmin kantaa myös NHL:n kansikuvatähti Connor McDavid, joka ehdotti kisojen järjestämistä myöhemmässä ajankohdassa.