Kiekko-Vantaassa alkukauden tehokkaasti pelannut suomalaishyökkääjä Miro-Pekka Saarelainen jätti taannoin kotimaan, ja nyt hän on suunannut pelaamaan puolalaiseen GKS Katowiceen. Maansa pääsarjan pudotuspelipaikan jo varmistanut joukkue kertoi kauden loppuun asti jatkuvasta pahvista nettisivuillaan taannoin.

Saarelainen pelasi lohipaidoissa alkukaudesta 27 pelissä pistein 7+18=25. Katowicessä hän debytoi tiistaina, jolloin Krakowia vastaan ei syntynyt tehoja 2-5-tappiossa. Joukkuekavereina suomalaisella olivat tuossa pelissä pakki Kalle Valtola sekä hyökkääjät Matias Lehtonen sekä Joona Monto.

– Hän antaa meille liikkumavaraa hyökkäyspäässä. Saarelaisella on hyvä pelikäsitys. Oikeakätisyyden pitäisi olla lisäetu, Roch Boglowski seuran johtoportaasta sanoi.

Katowice on yhdeksän joukkueen sarjassa hyvissä asetelmissa kakkosena.

Liigassa Saarelainen on pelannut 126 ottelussa tehoin 14+14=28 (-22). Nyt ensimmäistä kertaa ulkomaille lähteneen pelaajan pistekeskiarvo on Mestiksen runkosarjassa komea 1,03.