Juuse Saros on tämä hetken kuumin suomalaisvahti – tai kenties kuumin kaikista. Nuorten maailmanmestarin kova vire jatkui myös sunnuntaiyönä ottelussa Arizona Coyotesia vastaan. Nashville Predators voitti 4-2 ja Saros otti peräti 38 torjuntaa sarjan heikoimman edessä.

Predatorsille tehot 1+1 summannut kapteeni Roman Josi kiitteli seuran kotisivuilla, että Saros on tällä hetkellä isoin syy joukkueen voittoihin.

– Hän on ollut uskomaton koko kauden. Mielestäni maailmassa ei ole häntä parempaa maalivahtia. Hän antaa meille joka ikinen ilta mahdollisuuden voittaa, tehot 1+1 summannut kapteeni mietti.

Saros on ottanut sarjassa eniten voittoja, 19 kappaletta. Torjuntaprosentti on vähintään 20 ottelua pelanneista neljänneksi paras, 92,9. Preds puolestaan liitää oman divisoonansa kärjessä 48 pisteen turvin.

– Se on jotenkin uskomatonta, kuinka johdonmukainen hän on. Häntä on varmaankin aliarvostettu. Tällä hetkellä Saros on maailman paras maalivahti. Hänen pitäisi saada siitä rakkaudenosoituksia, sveitsiläinen maalaili.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Colorado-luotsi innostui huikean tehoillan takoneen Mikko Rantasen eräästä erityispiirteestä

Huh huh, mikä suoritus – Joonas Korpisalolta järjetön torjunta NHL:n ykkösvarauksen paikkaan: ”Henkeäsalpaava”