Liigasta tuttu tshekkimaalivahti Lukas Dostal pelasi viime yönä uransa ensimmäisen NHL-ottelun. Debyytti ei olisi paljoa paremmin voinut mennä. Dostal torjui Anaheim Ducksin 4-3 rankkarivoittoon Detroit Red Wingsistä.

Voittoon vaadittiin Dostalilta 33 torjuntaa. Tshekkilupaus pysäytti myös kaksi rankkariyritystä.

Viime yön ottelulla Dostal teki myös Anaheimin seurahistoriaan. Kukaan ei ole aiemmin kerännyt yhtä montaa torjuntaa NHL-debyytissään kuin Dostal. Hän oli myös Anaheimin seurahistorian neljänneksi nuorin maalivahtidebytantti.

Liigassa Dostal pelasi Ilves-paidassa kolmella eri kaudella. Hän oli Liiga-vuosinaan yksi sarjan parhaista maalivahdeista. 64 ottelussa hänen torjuntaprosenttinsa oli hurja 92,9.

LUE MYÖS: Tuomarifarssi NHL:ssä! Miro Heiskanen koki tylyn oikeusmurhan: ”Tämä on syvältä”