NHL:n heittopussi Arizona Coyotes jäi sunnuntain vastaisena yönä vaille mahdollisuuksia Colorado Avalanchen käsittelyssä. Se ryöpytti kojoottipaitoja hurjin 5-0-luvuin.

Avsin Mikko Rantanen liekehti ykkösketjun laidalla kolme pinnaa – 2+1. Nyt suomalaisen tämän kauden saldo on jo 19+25=44. Hyökkääjällä oli oman ottelun tauottua koko NHL:n pistepörssin kärkeen enää kymmenen pistettä.

Peli oli Rantaselle jo kahdeksas vähintään kolmen pisteen koitos tästä kaudesta puhuttaessa. Useammin vähintään kolme pistettä otteluun on takonut tällä kaudella vain Leon Draisaitl (10).

Colorado liitää läntisen konferenssin kärjessä 51 pisteen turvin, ja nyt tilanne näyttää vahvalta.

– Moni tietää sen, että kaudesta on pian pelattu puolet. Sijoituksia voi vähän katsella, mutta pelejä on vielä paljon jäljellä, Rantanen oli kuitannut toimittaja Adrian Daterin twiitin mukaan.

Adrian Dater

@adater
Mikko Rantanen on Avs being in first place in West: "I think everybody knows, it's almost half the year now, so you start looking at the standings a little bit. But there's a lot of hockey left in the year."

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Kultaleijona ei nöyristele NHL:ssä – iski nyt peräti kaksi pinnaa ja oli taas vastustajan naamavärkissä kiinni: ”Pelaan vain omalla tyylilläni”