Todella hyvin Liiga-kautensa aloittanut Oulun Kärpät on suistunut raiteiltaan viimeisten viikkojen aikana pahasti. Marraskuussa sen murskattua JYPin peräti 10-1 joukkue on sen jälkeen pelannut 18 ottelua, joista saaliina on ainoastaan kuusi voittoa ja 20 pistettä.

Edellisen kerran Kärpät hävisi maanantai-illan ottelussa Ilvekselle lukemin 4-0 Tampereella. Ottelussa ei nähty maaleja lähes 48 minuuttiin, kunnes Ilves onnistui ensimmäisen kerran, minkä myötä lukemat vielä hieman repesivät.

Kärppien venäläisvahti Stanislav Galimov piti lukemat joukkueensa kannalta siedettävinä pitkään hyvän ottelunsa myötä. Hän torjui ottelussa kaikkiaan 27 kertaa, kun vastaavasti taas Ilveksen Vadim Zherenko joutui torjumaan vain 12 kiekkoa.

Ajassa 52.04 syntyneen kolmannen Ilves-maalin jälkeen Galimovin hermot pettivät totaalisesti. Hän potki ja paiski varusteitaan ja paineli oma-aloitteisesti vaihtoon jättäen ottelun kesken omalta osaltaan siihen paikkaan. Joel Blomqvist luisteli maalinsuulle loppuajaksi. Näet tilanteesta videon täältä.

Kärppien päävalmentaja Lauri Mikkola ei tullut paikalle myöskään ottelun jälkeiseen lehdistötilaisuuteen. Siellä kuultiin ainoastaan Ilves-luotsi Jouko Myrrän kommentteja.

Oululaisryhmän joukkueenjohtaja ja maalivahtivalmentaja Ari Hilli vahvisti MTV:lle, että joukkue piti kriisipalaveria pukukopissa.

– Kyllä näin kävi. Sen verran tunnetta oli pelin jälkeen. Pahoittelen, että meiltä ei sinne tullut ketään, Hilli kommentoi.

Kärpät on kerännyt tällä kaudella 40 ottelusta 64 pistettä. Se on sarjataulukossa neljäntenä, mutta takana kärkkyvät joukkueet ovat pelanneet 3-6 ottelua vähemmän.