Naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen selitti Noora Rädyn jäämistä olympiajoukkueen ulkopuolelle roolituskysymyksillä. Mustonen antoi ymmärtää, ettei Räty sovi kakkosvahdin rooliin.

Mustonen kertoi myös, että ykkösvahti Anni Keisalan loukkaantuessa Räty hälytettäisiin kisapaikalle pelaavaksi maalivahdiksi.

Päävalmentaja paljasti samalla todellisen luottonsa varavahteihin Meeri Räisäseen ja Eveliina Mäkiseen. Selitys tarkoitti käytännössä sitä, että kisoihin lähetetyt Keisalan varamaalivahdit ovat hänen mielestään muista kuin pelillisistä syistä joukkueessa mukana Rädyn edellä.

Jos Räty varavahtina uhkaisi Mustosen mielestä joukkuedynamiikkaa, mitä sille mahtaa tehdä tilanne, jossa päävalmentaja heittää julkisesti bussin alle varamaalivahtinsa? Entä kuinka halukas mahtaa Noora Räty olla, jos Keisala sattuisi loukkaantumaan?

Päävalmentaja on onnistunut valintasekoilullaan nöyryyttämään maalivahtinelikostaan enemmän tai vähemmän kolme neljäsosaa.

Ilta-Sanomille osa joukkueen pelaajista oli kommentoinut nimettömänä olleensa shokissa siitä, ettei Räty kuulu joukkueeseen. Naisleijonille tulee kiire toipua näistä päävalmentajan joukkueen sisälle luomista ristiriidoista.