St. Louis Bluesin ja sen maailmanmestaripakki Niko Mikkolan peli Calgary Flamesia ei mennyt tiistaiyönä ihan putkeen. Flames voitti peräti 7-1 ja suomalaisen tehotilastoon kirjattiin järkyttävä lukema -5.

Joukkueen leiriin jotain valoa toi se fakta, ettei päätöserään tolppien väliin vaihdettu Ville Husso päästänyt yhtäkään maalia. Voidaan siis sanoa, ettei Mikkolan tavoin myöskään Jordan Binnington ollut tontillaan aivan vireessä. Seitsemän takaiskua kertoo jostain.

https://www.youtube.com/watch?v=O_al9LZ6v4Y

Kun Calgary teki maaleistaan ylivoimalla kaksi, oli Mikkola askissa joka ikisen tasakentällisin syntyneen häkin aikana. Tuo -5 kirjattiin tehotilastoon vain vajaan 12 minuutin peliajalla.

Flamesin voittomaalia edelsi Mikkolan heikko avaussyöttö, jonka toki joukkuekaverit olisivat parempana päivänä voineet saada haltuun. Toisen erän lopulla Calgary mätti kolme maalia viidessä minuutissa.

Näistä pelin neljännessä Mikkola ei saanut pidettyä omaa miestä maalin edessä kurissa ja Blake Coleman suti kiekon häkkiin.

– Mikkolalla oli raskas ilta, kuten monella muullakin äijällä, suomalaisen päätöserään penkittänyt päävalmentaja Craig Berube oli sanonut Jeremy Rutherfordin mukaan.

https://www.youtube.com/watch?v=O_al9LZ6v4Y

Bluesin vuoden 2015 viidennen kierroksen 127. varaus on pelannut aiemmin mainiota kautta. Hänen saldo oli ennen viime yötä 26 ottelussa 3+3 ja -1.