Boston Bruinsin maalille pitkän loukkaantumisen jälkeen palanneen Tuukka Raskin kauden ensimmäiset ottelut NHL-kaukaloissa eivät välttämättä ole taittuneet niin, miten iso yleisö ehkä olisi odottanut. Savonlinnalainen on pelannut neljä ottelua, joista on irronnut kaksi voittoa.

Se on tietysti ihan kohtuullinen rekordi, mutta toisaalta.

Torjuntaprosentti näyttää kurjaa lukemaa 84,4, päästettyjen maalien keskiarvo on sekin Raskin tasolle kaikkea muuta kuin hyvä 4,29.

Tiistain vastaisena yönä Anaheim Ducks taivutti Bostonin 3-5-tappioon. Raskin tilastoihin kirjattiin 22 torjuntaa 27 kudista.

Bruins Dailyn Tim Rosenthal oli kirjoittanut juttuunsa, että Rask ei ole sillä tasolla, millä hänen pitäisi.

– Adrenaliini kannatteli häntä kauden ensimmäisessä pelissä parisen viikkoa sitten taantuvaa Philadelphia Flyersiä vastaan. Mutta Rask tuskin on näyttänyt ”vanhalta Tuukalta” kolmessa startissa sen jälkeen, toimittaja väritti.

Toimittajan sanat perustuivat mitä ilmeisemmin Bruins-luotsi Bruce Cassidyn seuraavaan näkemykseen:

– Hän tarvitsee startteja enemmän. Meidän on sen jälkeen arvioitava tulevaisuuden suuntaviivoja, eikö vaan?

Luotsin lisäksi Rask oli lähteen mukaan itsekin kyseenalaistanut itseään.

– Ilmeisesti en ole ollut riittävän hyvä.

Huutelu ja arvostelu etenkin sivusta on helppoa, mutta toisaalta on hyvä muistaa yksi fakta. Ei Rask kieltämättä ole ollut sillä tasolla, millä hänet parhaimmillaan on totuttu näkemään.

Boston on tappiosta huolimatta ihan hyvissä asetelmissa, ja itäisen konferenssin vertailussa se on kerännyt pisteitä kahdeksanneksi eniten.