Hyökkääjä Patrik Karlkvistin aika Liigassa ei ottanut sujuakseen viime kaudella alkuunkaan. 29-vuotias ruotsalainen jäi Vaasan Sportin kahdeksassa pelissä pisteittä, ja hän suuntasikin takaisin Ruotsiin nopeaan tahtiin.

Sen jälkeen Karlkvist on ollut taas mainiossa liidossa. Oskarshamn-pelaaja rikkoi Ruotsin pääsarja SHL:ssä jo 40 pisteen rajan, kun kauden 36 ottelua ovat tuoneet huikeat tehopinnat 23+17=40. Tehotilasto on noussut sekin komeasti 10 pinnaa plussan puolelle.

TV4 Hockey

@TV4_Hockey
Blir det 30 mål för Patrik Karlkvist?🤯

Karlkvistin Oskarshamnillakin menee lujaa, kun se keikkuu SHL:ssä kuudentena – eli toisin sanoen viimeisellä suoralla puolivälieräpaikalla. Pelaaja on pistepörssin kakkosena, kaksi pinnaa Frölundan megatähti Ryan Laschia (7+35=42) perässä. Maalipörssiä ruotsalainen johtaa.

Erikoista sinänsä, että Sport-visiitti oli jo kolmenkympin nurkkia lähestyvälle pelaajalle ensimmäinen aikuisten pääsarjassa ja lisäksi ulkomailla.

Kuluvan kauden vauhti on ollut siis todella mainiota menneisyyteen ja miesten pääsarjapelien vähyyteen nähden.

Ruotsin pääsarjan pistepörssin kärkikymmenikössä loistavat mainittujen nimien lisäksi muun muassa Jokereissa itseään tutuksi tehnyt Luulajan Linus Omark (13+22=35) ja Tapparassa käynyt Frölundan Michael Spacek (6+27=33).

SHL-sesonki jatkuu sunnuntaina.