Boston Bruinsin keskiviikkoyö sujui siinä mielessä mallikkaasti, että joukkue kaatoi NHL-tulokas Seattle Krakenin 3-2. Voittoon suomalaisittainkin kurjan sivumaun toi Urho Vaakanaisen loukkaantuminen, joka oli seurausta Yanni Gourden niitistä.

NHL-jäille mainiosti murtautunut pakki pelasi lopulta vain reilut kuusi minuuttia jääden sivuun toisen erän alussa.

Vaakanainen jäi jään tasalle töötin jälkeen tuskaisen oloisena. Vaakanaisen naama meni verille ja Seattle-pelaaja oli jo lentämässä suihkuun. Vitonen kuitenkin kumottiin pähkäilyiden jälkeen ja hyökkääjälle lätkäisiin lopulta vain kakkonen.

Päätös oli Bruins-luotsi Bruce Cassidyn mukaan uskomaton.

– En ymmärrä näitä standardeja lainkaan, päävalmentaja oli sanonut pelin jälkeen pohjoisamerikkalaismedioiden mukaan.

– Hän sai osuman numeroihin, hänen päänsä osui pleksiin ja aivotärähdys vei Vaakanaisen pois tämän palaamatta. En pitänyt taklauksesta yhtään.

Tapauksesta vain muutama minuutti myöhemmin, joutui Gourde hässäkkään, jossa Bostonin Derek Forbort ja Bruinsille tuttu Seattlen Jeremy Lauzon tappelivat. Bostonin Curtis Lazar ja Steven Fogarty saivat kakkoset, samoin Vaakanaista telonut Krakenin Gourde.

Joensuulaispakki on esiintynyt taalaliigan jäillä upeasti. Kauden 23 ottelua ovat tuoneet tehot 1+7, tehotilasto näyttää lukemaa +6.