Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue kärsi Pekingin talviolympialaisissa kolmannen tappionsa yhtä monessa ottelussa, kun altavastaaja Sveitsi kuritti Naisleijonia lukemin 3–2.

Päävalmentajaksi Pasi Mustosen tilalle kesken turnauksen nimitetty Juuso Toivola kehui Discoveryn ottelun jälkeisessä haastattelussa Naisleijonien esitystä tappiosta huolimatta.

Ennen kommenttien analysointia on hyvä tarkastella ottelun lähtökohtia. Naisleijonien edellinen tappio Sveitsille tuli MM-kisojen pronssiottelussa 2012, kymmenen vuotta sitten.

Suomen voitosta varsinaisella peliajalla olisi ennen ottelua saanut vedonlyöntiyhtiöstä riippuen karvan yli 1,10 kertoimen. Suomi oli siis jättisuosikki.

Toivola oli oikeassa siinä, että Suomella oli määrällisesti Sveitsiä enemmän maalipaikkoja. Sen pitäisi kuitenkin olla automaatio. Niin paljon vahvempi vastustajaa Suomi lähtökohtaisesti on.

Suomi oli ottelussa kaikkea muuta kuin yhtenäinen. Kohtuullinen alku suli jo avauserässä alkaneeseen jäähyilyyn.

Naisleijonien puolustuksen kulmakiviin kuuluva Ronja Savolainen otti typerän rangaistuksen Suomen jo pelatessa alivoimaa. Kahden pelaajan alivoimalla Suomi tuplasi käsittämättömällä tavalla laidan vieressä kiekollista, mikä avasi järkyttävän Sveitsille jääkiekossa täysin käsittämättömän neljällä yhtä vastaan ylivoimatilanteen.

Jos video maalista ei näy, katso se tästä.

 

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Lara Christen iskee Sveitsin ylivoimalla 1-0 johtoon.

#Naisleijonat #peking2022 #olympiakisat #olympialaiset

Sekavuus jatkui ottelun loppuun asti. Suomi otti paljon kurittomia jäähyjä. Kaksi rangaistusta väärästä vaihdosta on myös yhteen otteluun melkoinen suoritus.

Viidellä viittä vastaan pelatessa Suomi sortui puskemaan yksin kiekon kanssa. Yhteistyön jääkiekko loisti poissaolollaan.

Päävalmentaja Toivola kertoi Suomen olevan aikataulussa. Siinä mielessä hän oli oikeassa, että alkulohkon tappioista huolimatta Suomi pelaa varmasti puolivälierässä, kiitos erikoisen turnausjärjestelmän.

Yksittäisessä puolivälieräottelussa voi käydä mitä tahansa. Suomen peli on kuitenkin kaukana aikataulusta ja Toivola tietää sen itsekin.

Erikoiset kommentit alleviivasivat, että tämän kauden jälkeen kahden vuoden sopimuksensa Suomen peräsimessä aloittava Toivola on nyt olympialaisissa liian kovassa paikassa.