Pekingin talviolympialaisten miesten jääkiekkoturnaus alkaa yhdeksäs helmikuuta. Tässä artikkelissa listaamme olympiaturnauksen viisi parasta pelaajaa.

5. Eric Staal, Kanada

Suuri johtaja tässä Kanadan olympiajoukkueessa. Kuuluu jo kovaan kolmen kullan kerhoon. Kovasta työmoraalista kertoo se, että kaiken voittanut Staal teki AHL-joukkue Iowa Wildin kanssa tryout-sopimuksen 37-vuotiaana ja raivasi lopulta tiensä olympialaisiin. Jos onnistuu olympialaisissa, saattaa paluu NHL-kaukaloihin olla vielä edessä.

4. Sami Vatanen, Suomi

Ura Pohjois-Amerikassa vaihtui täksi kaudeksi kovaan Sveitsin sarjaan, jossa pinnatili on karttunut yli piste per ottelu tahtia. Äärimmäisen lahjakas JYP-kasvatti on edelleen eliittitason luistelija. On elintärkeä palanen Leijonien ylivoimalla. Asenne ei ole aina ollut se kaikkein lujin.

3. David Krejci, Tšekki

Kokenut keskushyökkääjä päätti palata NHL:stä täksi kaudeksi kasvattajaseuraansa. Vielä viime kaudella iski Boston Bruinsissa 44 tehopistettä, kun pelasi runkosarjassa 51 ottelua. Mahtuisi varmasti yhä pelaamaan NHL:ssä. Olisi tärkeä palanen Tšekin joukkuetta, vaikka kaikki parhaat olisivat mukana. Klassinen keskushyökkääjä ymmärtää peliä loistavasti ja hoitaa puolustusvelvoitteet moitteetta.

2. Owen Power, Kanada

NHL-tasoa. Ei pelaa vielä taalajäillä, koska halusi jäädä yliopistoon jatkamaan opintojaan. Jättiläismäinen puolustaja liikkuu kokoisekseen erinomaisesti. Pisteitäkin on syntynyt Yhdysvaltojen korkeimmalla yliopistotasolla yli piste per ottelu tahdilla. Koko NHL:n ykkösvaraus viime vuodelta osoitti jo viime kesän aikuisten MM-jäillä kuuluvansa aikuisten tasolle.

1. Vadim Sipatšov, Venäjän olympiaurheilijat

Supertähti. Vaikka NHL-pelaajat olisivat mukana, erottuisi puhtaalla taidollaan. Keskushyökkääjä ihastuttaa Moskovan Dynamossa kauniilla luistelullaan. Ymmärtää hyökkäyspeliä loistavasti. Tehopisteitä 34-vuotias hyökkääjä on paukuttanut KHL:ssä tällä kaudella käsittämättömät 67, kun pelejä on takana 48.