Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen matka Pekingin olympialaisissa jatkui perjantai-iltana, kun Latvia kaatui yllättävän tiukassa kamppailussa maalein 3-1.

Leijonien ja Latvian välisessä ottelussa ei maaleille tai maalipaikoilla ei juhlittu.

Ensimmäisessä erässä Latvia haastoi Suomen erinomaisesti, eikä kumpikaan joukkue onnistunut maalinteossa. Huolestuttavin uutinen tuli erän loppupuolella, kun ykkösketjussa pelannut Markus Granlund joutui jättämään ottelun kesken loukkaantumisen takia.

Toisessa erässä Leijonat oli selvästi hallitsevampi osapuoli ja loi muutamia hyviä maalintekotilanteita, mutta avausmaali nähtiin vasta erän lopulla, kun Valtteri Kemiläinen tykitti kiekon aivan Latvian maalin yläkulmaan.

Kolmannessa erässä Latvia nousi puolestaan ylivoimalla tasoihin, kun Rodrigo Abolsin terävä laukaus painui ohi Harri Säterin. Tästä Suomi kuitenkin vain sisuuntui ja painoi entistä kovemmin painetta Latvian päätyyn. Lopulta yritys myös palkittiin, kun Juuso Hietanen laukoi maalia kohti ja Leo Komarov ohjasi pelivälineen ohi Janis Kalninsin.

Ottelun viimeisestä osumasta vastasi puolestaan tarkalla laukauksella Marko Anttila. Kokeneen hyökkääjän osuma syntyi reilu minuutti ennen kamppailun päätöstä.

Leijonien osalta turnaus jatkuu seuraavaksi sunnuntaina lohkon päätöskamppailussa Ruotsia vastaan. Näet otteluohjelman ja lohkojen tilanteet kätevästi täältä.