Marko Anttila teki Leijonien kolmannen osuman olympiaturnauksen puolivälieräottelussa Sveitsiä vastaan. Suomi voitti ottelun lopulta maalein 5–1.

Juttu jatkuu videon jälkeen. Voit katsoa videon alta tai tästä linkistä.

 

Anttilan 3–0-maali oli omiaan pudottamaan Sveitsin kyydistä muuten varsin tasaisessa ottelussa.

Anttila on osunut aiemminkin tärkeissä paikoissa. Kevään 2019 kultajuhliin päättyneissä MM-kisoissa Anttila pelasti Suomen puolivälierässä jatkoajalle, teki välierässä voittomaalin ja paukutti finaalissa kaksi kertaa kiekon Kanadan maaliin.

Järkälemäisen hyökkääjän arvo Suomelle on vielä paljon maalejakin suurempi. Anttilan johtajuus vertautuu erinomaisesti puolustajalegenda Lasse Kukkoseen.

Kansa kritisoi usein rajusti niin Anttilan kuin Kukkosenkin valitsemista maajoukkueeseen. Kuitenkin joukkueet, joissa edellä mainitut pelaajat ovat esiintyneet, ovat hyvin usein myös menestyneet.

Varsin rajallisilla jääkiekkoilullisilla lahjoilla jäällä operoiva Anttila teki arvokisadebyyttinsä jo vuoden 2013 kotikisoissa. Maajoukkueen vakiokasvo hänestä on kuitenkin tullut vasta viime vuosina, yli kolmenkymmenen vuoden iässä.

Anttila on vienyt Leijonat kahdesti MM-finaaliin. Pokaalikin on noussut jo suorille käsille maajoukkuepaidassa.

Nyt Anttilan, Hannes Björnisen ja Saku Mäenalasen nelosketju on pelitapaesimerkkinä johdattanut Suomen olympiavälieriin. Eikä Mörkö ole vielä valmis.

Marko Anttila on Leijona-legenda, halusit tai et.