Nuoret tähtipuolustajat Miro Heiskanen ja Cale Makar varattiin NHL:ään kesällä 2017 varaustilaisuuden kärkipäässä peräkkäisillä numeroilla. Dallas Stars varasi Heiskasen kolmantena, kun taas Colorado Avalanche poimi Makarin heti perään neljäntenä.

Neljättä NHL-kauttaan pelaava 22-vuotias Heiskanen on tähän mennessä kerännyt tililleen 251 pelattua ottelua ja niihin tehopisteet 32+90=122. Vuoden vanhempi Makar pelaa puolestaan kolmatta kauttaan ja hänen tehosaldonsa näyttää 145 ottelun jälkeen jo lukemia 38+105=143.

Stars ja Avalanche ottivat yhteen keskiviikon vastaisena Suomen aikaa, jolloin Stars vei pisteet lukemin 4-1. Ennen ottelua Makar ylisti Heiskasta upein sanoin:

– Hän on niin hyvä pelaaja, niin tasaisen varma. Minusta tuntuu, että hän ei saa tarpeeksi kunniaa siitä, kuinka hyvin hän pelaa illasta toiseen, Makar sanoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Heiskanen nappasi jo tulokaskaudellaan suuren roolin Starsin pakistosta ja on nauttinut isoa vastuuta tähän päivään saakka. Hänen puolustuspelinsä sujuu hienosti, minkä lisäksi pisteitä syntyy puolustajalle loistavaan tahtiin.

– Hän on hyvä pelaaja jokaisella osa-alueella. Hän pystyy tekemään tulosta hyökkäyksessä, ja hän on puolustuksessa niin rauhallinen ja nopea. Hän on valmis pelaaja, Makar jatkoi kehumista.