TPS:n superjunnu Juraj Slafkovsky on ollut olympiajäillä aivan hirvittävässä vedossa, sillä pelaaja johti maalipörssiä viidellä kihauksella ennen välierävaihetta.

Nollanelonen on ollut juuri oikeaan aikaan tulikuumaa tavaraa, sillä hyökkääjä varataan NHL:ään tänä vuonna. Jääkiekkotilastoihin erikoistunut Eliteprospects arvelee lähteisiinsä perustuen, että varausnumero voi olla mitä vaan väliltä 2-14.

Pelaajaa on verrattu turnauksen aikana yhteen ruotsalaisen jääkiekon suurimmista.

– Hän muistuttaa Peter Forsbergia, Discoveryn asiantuntija ja entinen huippupelaaja Daniel Rudslätt latasi olympiaturnauksen aikaan Expressenin mukaan.

Forsberg voitti urallaan käytännössä kaiken – Stanley Cupin kahdesti, olympiakullan kahdesti ja maailmanmestaruuden kahdesti sekä lukuisia henkilökohtaisia palkintoja.

Mutta siis miten slovakialainen muistuttaa 48-vuotiasta ruotsalaislegendaa?

– Hän on vartaloltaan erittäin vahva ja hän kykenee kääntämään vastustajat pois kintereiltään. Hän muistuttaa Forsbergia kaksintaisteluissa, joissa tämä oli fyysisesti vahva. Slafkovsky pystyy luomaan paikkoja.

17-vuotias Kosicen kasvatti on Eliteprospectsin mukaan 192 senttiä pitkä ja 99 kiloa painava. Lauantaina hän kamppaili maansa kanssa pronsseista Ruotsia vastaan. Ottelu ei ollut alkanut tämän jutun kirjoitushetkellä.