Ruotsi saattoi joutua Slovakiaa vastaan pelattuun Pekingin olympiaturnauksen pronssiotteluun epäreilussa tilanteessa verrattuna himmeimmät mitalit ottaneeseen maahan.

Kyse on siitä, että Slovakia pelasi oman välieränsä perjantaiaamuna Suomen aikaa jo kello 6.10 alkaen. Tre Kronorin peli oli jopa yhdeksän tuntia myöhemmin. Seuraavana päivänä joukkueen mittelivät pronsseista niin, että Slovakialla oli noin yhdeksän tuntia enemmän aikaa käsitellä semifinaalipettymys.

Sekin on huomioitava, että Slovakia ”selvisi” pelistään varsinaisella peliajalla, myöhemmin urakoinut Tre Kronor onnistui venymään voittomaalikisaan.

Mitä mieltä ruotsalaisjoukkueen päävalmentaja Johan Garpenlöv ajatteli yhdeksän tunnin valmistautumiserosta?

– Se ei tietenkään ole reilua, siinä se. Mutta televisio(aikataulu) ja muut sanelevat sen. Yhdeksän tunnin ero on etu, se on selvä. Mutta edelleen, olisimme voineet silti voittaa, luotsi mietti Expressenin mukaan.

– Urheilua ajatellessa on aina olemassa asioita, joiden haluaisi olevan reiluja. Mutta edelleen, en syytä näitä juttuja.

Pronssiottelussa Ruotsilla ei luotsin mukaan ollut pää ja jalat täysillä mukana. Ylivoimapelikään ei ollut sillä tasolla, millä se oli olympiarupeaman alkupäässä.

– Meillä oli pelipäivän aamuna palaveri siitä, mitä meidän pitäisi tehdä, Garpenlöv lisäsi.

Jo ennen mitalipelejä Ruotsin pudotuspelikaavio vaikeutui huomattavasti Suomi-sulamisella. Leijonat nousi kolmen maalin takaa 4-3-jatkoaikavoittoon.

– Haluamme voittaa, se on selvää. Päätyyn asti menevät parhaat löytävät tavan voittaa, venäläiset tekivät sen välierässä.