Jääkiekkoliigan pudotuspelipaikoilta yllättäen pois valuva Pelicans koki keskiviikkona jo neljännen peräkkäisen tappion jatkoajan tai voittomaalikisan päätteeksi. Nyt se tuli histroriallisella tavalla.

Lahtelaisia kuritti keskiviikkona Ässät ja sen Feetu Knihti, joka nakkasi 3-2-jatkoaikavoiton iskemällä historian nopeimman jatkoaikamaalin.

Kiukaisista lähtöisin olevan pelaajan liigauran toinen maali syntyi jatkoajalla digitaalien näyttäessä aikaa 60.04. Jatkoaikamaali on liigahistorian nopein runkosarjassa, sarja tiedotti esimerkiksi Instagram-tilillään.

Knihti sai kiekon aloitusvoiton jälkeen ja iski sen nopean hyökkäyksen päätteeksi häkkiin Pelicans-pelaajan samalla hoiperrellessa puolustustilanteessa.

Aiemmin ennätystä pitivät hallussaan Tomas Zaborsky ja Patrick Davis, jotka osuivat syyskuussa 2014 ja helmikuussa 2016 seitsemän jatkoaikasekunnin jälkeen.

– Vau, se oli nopea maali, entinen Ässien pelaaja ja entinen ennätysmies Zaborsky kummasteli Liigan Instagramissa.

Ässät on Liigassa 13:ntena, 26 pinnaa viimeistä jatkopaikkaa perässä. Jatkoon patapaidat eivät siis tule pääsemään. Pelicans puolestaan metsästää viimeistä jatkopaikkaa pinnan perässä, eli ainakin pisteiden puolesta homma on vielä auki.