Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24.2.2022. Samana päivänä Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoi Ylelle, että on liian aikaista ottaa kantaa siihen, voiko Venäjä osallistua Suomessa järjestettäviin jääkiekon MM-kisoihin.

Jos sodan aloittaminen ei ole riittävä syy sulkemaan Venäjää kansainvälisen urheilutoiminnan ulkopuolelle, sellaista päivää tuskin tulee, jolloin on oikea aika estää Venäjän osallistuminen.

Suomen jääkiekkoliiton johdon puheet ovat käsittämättömän pehmeitä maailmantilanteeseen nähden. MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen kerkesi jo tiistaina kommentoida Ylelle, ettei myöskään kansainvälinen jääkiekkoliitto aio ottaa kantaa, vaikuttavatko Venäjän toimet sen osallistumiseen kisoihin.

Sekä Hietanen että IIHF:n uusi puheenjohtaja Luc Tardif ovat kommentoineet mediassa, ettei IIHF ole poliittinen toimija. Se on maailman väsynein selitys.

Venäjän hyväksyminen kansainväliseen urheilutoimintaan samalla, kun se käy sotaa Ukrainassa on nimenomaan poliittinen päätös.

IIHF kumartaa yhä Venäjän suuntaan, vaikka pahin Vladimir Putinin nuoleskelija René Fasel on siirtynyt sivuun liiton johdosta.