Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF erottaa Venäjän sekä Valko-Venäjän IIHF:n jäsenyydestä, uutisoi Iltalehti sisäpiiritietoihinsa vedoten. Venäjän erottamiselle syynä on hyökkäys Ukrainaan. Valko-Venäjä puolestaan tukee Venäjän toimintaa, minkä johdosta se potkitaan pihalle.

IIHF:n hallitus kokoustaa asian tiimoilta Suomen aikaa tänään kello 19:00, mutta lähteiden mukaan päätös erottamisesta on jo selvillä ja tiedotteet on jo laadittu valmiiksi.

Näin ollen Venäjä menettää isännöimänsä arvoturnaukset. Sen oli tarkoitus järjestää tulevan vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden MM-kisat sekä kevään 2023 MM-kisat.

Päätös tarkoittaa myöskin sitä, että Venäjä ja Valko-Venäjä eivät saa osallistua keväällä Suomessa pelattaviin MM-kisoihin. Iltalehden tietojen mukaan Helsingin lohkossa Venäjän korvaa Itävalta ja Tampereen lohkossa Ranska ottaa Valko-Venäjän paikan.

Lisäksi Iltalehden mukaan Helsingissä pelattavat ottelut siirretään pois Hartwall Arenalta. Tämän hetken tietojen mukaan nuo ottelut siirretään pelattavaksi Helsingin jäähalliin Nordenskiöldinkadulle.