Noormarkusta jääkiekon miesten vuoden 2019 ja alle 20-vuotiaiden vuoden 2016 maailmanmestariksi ponnistanut Juho Lammikko pelasi NHL:ssä fantastisen helmikuun.

26-vuotiaan hyökkääjän kuluvan kauden saldo oli ennen tätä kuuta 3+3, mutta Vancouver Canucksin hyökkääjä tuplasi sen helmikuussa.

Maanantaiyönä syntyi kauden kuudes ja kuukauden kolmas häkki Vancouver Canucksin ottaessa 5-2-voiton NY Rangersista. Nyt tehot 6+6 iskenyt pelaaja vastasi elintärkeän voiton voittomaalista.

Toimittaja Satiar Shahin mukaan Lammikko ei ole iskenyt pisteitä onnella, vaan fiksun pelaamisen myötä. Yön ohjurimaali oli yksi esimerkki tästä.

Toimittaja Rob Williams muistutti, että Lammikko on kerännyt 11 pinnaa luotsi Bruce Bodreaun alaisuudessa 27 pelin aikana. Aiemmin koko uralla hän olin latonut 12 pinnaa 104 ottelussa.

Lammikon edustama Canucks taistelee Tyynenmeren divisioonassa viimeisistä jatkopaikoista. Joukkue on tuossa kuudennella paikalla. Esimerkiksi varmaan pudotuspelipaikkaan, kolmanteen sijaan on matkaa neljä pinnaa.