Kansainväliset mestaruudet puuttuivat Valtteri Kemiläisen, 30, palkintokaapista ennen toissa sunnuntaita, kun sinne oli kertynyt Suomen mestaruus keväältä 2017 sekä himmeämpiä mitaleita.

Helmi-maaliskuun hurja juhla muutti paljon. Suomi voitti 20. helmikuuta maan historian ensimmäisen olympiakullan Rögle-pelaajan kuuluessa Leijonien alakerran perusluutiin.

Tästä ehti mennä vain reilu viikko eteenpäin, ja eilen tiistaina ropisi taas. Kun nyt Rögle voitti CHL-finaalissa Tapparan 2-1, pääsi Kemiläinen juhlimaan ja toista kansainvälistä mestaruutta vain reilun viikon sisään.

Huomioitava yksityiskohta on se, että viime kaudella jyväskyläläiskasvatti edusti nimenomaa Tapparaa.

Ruotsiin kevättalvella siirtynyt pelaaja jäi matsissa pisteittä. Ottelu oli KHL-joukkue Vitjaz Podolskissa alkukaudella pelanneelle pakille vasta toinen Röglen väreissä.

Ei olisi ihme, jos kausi toisi vielä lisää mestaruuksia. Kemiläinen on vahva ehdokas alkukesän MM-kotikisoihin, Rögle puolestaan keikkuu Ruotsin pääsarjassa kakkosena.