Ukrainan virallinen diplamaattinen edustaja Kanadassa Andrii Bukvych on lähettänyt kirjeen Kanadan urheiluministeri Pascale St-Ongelle. Kirjeessään hän pyytää, että Kanada ei enää anna viisumiteita tai työlupia venäläisille urheilijoille.

Kanadan ykköslaji on jääkiekko. Suurin osa venäläisistä ammattiurheilijoista on jääkiekkoilijoita, joten kirjekin koskee pääosin NHL:ää.

– Pyydämme teidän hallintoanne keskeyttämään Venäjän kanssa yhteistyön tekemisen urheilussa, lopettamaan viisumien ja työlupien antamisen venäläisille urheilijoille. Ottaen huomioon tilanteen vakavuuden, kehotan teitä, arvon ministeri, ottakaa asia harkintaan mahdollisimman pian, Bukvych kirjoittaa.

Buckvych sanoi TSN:n haastattelussa, että hän on ottanut yhteyttä muihin Ukrainan lähetystöihin ulkomailla ja keskustellut, että Yhdysvalloille ja Iso-Britannialle lähetettäisiin samanlaiset pyynnöt.

– Ei ole mikään salaisuus, että Venäjä on tehnyt urheilusta aseensa. Maa on isännöinyt urheilutapahtumia kuten World Cupin ja olympialaiset tapana rakentaa imagoaan. Nyt olemme siinä tilanteessa, että kaikkien meidän täytyy tehdä valinta. Jos et edes jollain tasolla hyväksy sitä, että ukrainalaisia naisia ja lapsia tapetaan, niin nyt on aika julistaa kaikki venäläinen pannaan. Tämä on mustavalkoista. Tässä kirjaimellisesti taistellaan vapaudesta, Buckvych sanoo.

LUE MYÖS: Venäjällä valmistellaan hirmulakia? Selittäisi venäläisurheilijoiden hiljentymisen