KHL-seuransa Sibir Novosibirskin Venäjän Ukrainan kanssa aloittaman sodan vuoksi jättänyt suomalaiskaksikko Jyrki Jokipakka ja Harri Säteri hyvästeli vanhat joukkuetoverinsa tunteikkaalla tavalla.

Sibirin ykkösvahtina vuosikaudet torjunut Säteri avasi lähtöpäätöstä joukkueen edessä.

– Kuten kaikki tietävät, olemme päättäneet lähteä kotiin. Kukaan ei pidä tästä, me emme pidä tästä. Olisimme halunneet taistella yhdessä kanssanne pudotuspelien loppuun saakka. Tässä tilanteessa meidän on kuitenkin ajateltava myös perheitämme. He ovat peloissaan kotona, Säteri kertoo.

– Vihaan tätä! En haluaisi mennä kotiin. En tiedä, mitä sanoa tämän maailmantilanteen vuoksi. Olen todella nauttinut pelaamisesta kanssanne. Tämä on hieno joukkue. Haluaisin taistella kanssanne loppuun asti, mutta perhe menee totta kai tämän kaiken edelle. Haluan kiittää teitä näistä vuosista. Joidenkin teidän kanssanne olen pelannut kolme hienoa vuotta. Kiitos, Säteri päättää.

Säterin tavoin myös puolustaja Jokipakka ehti edustaa seuraa kolmen kauden ajan.

– Harri sanoi aika lailla kaiken, mitä itsekin ajattelen tilanteesta ja miksi itse lähden. Haluan vain kiittää kaikkia. Tämä on ollut hienoa aikaa ja olen saanut paljon ystäviä. Haluaisin pelata pudotuspeleissä, mutta tilanne on tällä hetkellä se mikä on. Meillä on kuitenkin edelleen jäljellä kaikki muistot näiden vuosien ajalta, Jokipakka toteaa herkistyen.

Katso suomalaiskaksikon joukkueen edessä pitämä puheenvuoro alta löytyvältä videolta.