Edmonton Oilersin maalivahdin paikka on ollut vuosikaudet yksi NHL:n myrskyisimpiä, ainakin mitä tulee median suunnalta satavan kritiikin määrään.

Siinä missä Mikko Koskinen on saanut muhkean sopimuksensa myötä valtavasti kuraa niskaansa, on miehen kanssa torjuntavastuuta jakava Mike Smith saanut olla enimmäkseen rauhassa. Nyt tähänkin tilanteeseen on kuitenkin tullut muutos.

Ailahtelevalla Koskisella on meneillään vahva jakso samalla, kun loukkaantumisten kanssa koko kauden paininut 39-vuotias Smith on joutunut paluunsa jälkeen vaikeaan asemaan miehen pelin takutessa pahemman kerran.

The Hockey Writers lataakin nyt suoran arvion Smithin otteista.

– Tarjolla on useita halpoja kakkosvahteja, jotka olisivat Smithiä parempia. Tässä vaiheessa kautta on vaikea löytää pitkäaikaista ratkaisua maalille, mutta he voisivat luopua keskitason varausvuorosta antaakseen joukkueelle mahdollisuuden taistella menestyksestä loppukauden aikana, sivusto näkee.

– Mike Smithillä on juuri nyt negatiivinen vaikutus Oilersiin, THW jatkaa ja muistuttaa Smithin pelanneen paluunsa jälkeen yhdeksän ottelua, joista vain kolmessa miehen torjuntaprosentti on noussut yli 90:n.

– Smith näyttää hitaalta ja hän ajautuu pois maalinsuulta todella helposti jopa tilanteissa, jossa puolustajat eivät voi tehdä mitään paikatakseen hänen virheitään. Hän on päästänyt kymmenen pelin otannalla selkänsä taakse seitsemän kertaa kaksi maalia ensimmäisestä kuudesta laukauksesta, sivusto jatkaa tylyttämistään.

Näyttääkin siltä, että ainakin Koskinen on saanut Smithin viime aikojen otteiden ansiosta hetkeksi työrauhan.