Rauman Lukko kunnioittaa uransa päättänyttä puolustajalegenda Janne Niskalaa. Miehen pelinumero 28 jäädytetään ja pelipaita nostetaan Kivikylän Areenan kattoon tänään lauantaina, ennen kuin Lukko kohtaa TPS:n.

– Pelipaidan jäädyttäminen on jääkiekkoilijalle suuri kunnia. Olen erittäin kiitollinen Lukolle, että saan perheeni kanssa kokea tämän hienon tapahtuman, vieläpä omassa kotikaupungissani ja kotihallissa. Lukko ja Rauma ovat aina olleet minulle tärkeitä, joten haluan jo nyt sydämeni pohjasta kiittää Rauman Lukkoa tästä suuresta kunnianosoituksesta uraani kohtaan, Niskala kommentoi Lukon tiedotteessa.

– Toivon, että paitani katossa motivoi nuoria kiekkoilijoita tekemään töitä unelmiensa eteen. Olemalla ahkera ja uskomalla itseensä voi saavuttaa menestystä.

40-vuotias Niskala edusti Liigassa pelatessaan aina Lukkoa. Hän pelasi joukkueessa Liigaa vuodet 2000-2005 sekä uudelleen 2014-2019, joiden aikana hän kuului joukkueen kapteenistoon ja kantoi C:tä rinnassaan kolmen viimeisen kautensa ajan. Hän pelasi kaikkiaan 475 runkosarjaottelua tehopistein 86+118=204 sekä 32 pudotuspeliottelua pistein 7+7=14. Entinen puolustaja löi hokkarit naulaan kauden 2018-19 jälkeen.

Niskala pelasi urallaan maajoukkueessa viidet MM-kisat, yhdet olympialaiset sekä yhdet Nuorten MM-kisat. Hänen palkintokaappiansa koristaa kirkkaimpana kevään 2011 MM-kulta. Lisäksi hän voitti yhden olympia- ja yhden MM-pronssin. Alle 20-vuotiaiden MM-kisoista tarttui mukaan hopeamitali.

Urallaan Niskala pelasi myöskin KHL:ssä, Elitserienissä (nykyinen SHL), Sveitsin NL:ssä, AHL:ssä sekä kuuden ottelun verran myöskin NHL:ssä Tampa Bay Lightningin paidassa.

Rauman Lukko

@TeamRaumanLukko
Tänään juhlistetaan numeroa 28 💙💛

Lukko–TPS tänään lauantaina kello 17, otteluisäntänä toimii Laitilan kaupunki.

Hanki lippusi Janne Niskalan juhlaotteluun: ticketmaster.fi/event/lukko-tp…

#JokaPäivä #Lukko #Liiga