NHL:ssä debyyttinsä teki jälleen uusi suomalaispelaaja, kun Pittsburgh Penguinsin kokoonpanossa nähtiin hyökkääjä Valtteri Puustinen. Joukkue kukisti kotihallissaan Vegas Golden Knightsin loppulukemin 5-2 ja Puustinen saalisti välittömästi ensimmäisen syöttöpisteensä taalaliigassa.

22-vuotias Puustinen pelasi joukkueen kolmosketjussa yhdessä Jeff Carterin sekä Brock McGinnin kanssa. Hän syötti McGinnille läpiajon, minkä seurauksena Carter kävi lopulta lyömässä kiekon verkon perukoille.

Puustinen kirjautti ottelussa jääaikaa 10:14. Hänen teholukemakseen kirjattiin +2 ja hän laukoi ja taklasi kertaalleen. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa joukkuetoveri Bryan Rust innostui kehumaan Puustista.

– Mahtava jätkä. Tekee kovaa töitä. Supertaitava. Hänet näki jo lämmittelyissä tekemässä upeita juttuja kiekon kanssa, ja myös harjoituksissa. On todella jännittävää nähdä, mitä hän voi tuoda tänne.

Pelaavassa kokoonpanossa tilaa Puustiselle joutui tekemään toinen suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen, jolle kuluva kausi on ollut haastava. 57 ottelun jälkeen hän on tehnyt pisteet 9+17=26.

Puustinen on Penguinsin 7. kierroksen varaus kesän 2019 varaustilaisuudesta. Hän pelaa parhaillaan ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa. AHL:n puolella hän on ollut tällä kaudella upeassa iskussa, kun Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin paidassa 53 otteluun ovat syntyneet tehopisteet 17+17=34.

Näet Puustisen syötön alta tai täältä.

Pittsburgh Penguins

@penguins
"Just tap it in. Just tap it in. Give it a little tappy. Tap Tap Tap-a-roo.”

— Happy Gilmore (and also Jeff Carter on this goal)