Luulajassa pelaavan maailmanmestari Juhani Tyrväisen SHL:n maanantainen Timrå-ottelu sai sen jatkoajalla epäonnekkaan käänteen. Pelaaja huitoi pelitauolla kiekkoa hakenutta tuomaria naamaan saaden ottelurangaistuksen. Ilta huipentui kaikkiaan kurjasti, kun häntäpään Timrå voitti jatkoilla 4-3.

SwehockeyGIFs

@swehockeygifs
Juhani Tyrväinen åker på matchstraff efter detta. #SHL #LHF
🎥 C More

Vahinkotapaus on aiheuttanut Expressenin mukaan paljon kohua länsinaapurissa. Ottelun yksi tuomareista oli pahoitellut ratkaisua. Tuomarinelikko kuulemma arvioi jäällä pelin tuoksinassa, että ratkaisu oli oikea.

– Se (sanktio) oli tekemämme arvio, joka oli virheellinen. Voimme vain pyytää anteeksi, päätuomari Christoffer Holm sanoi lähteen mukaan.

Nyt ottelurangaistuksen etsiminen pöytäkirjasta on turhaa, koska sitä ei siellä enää ole. Merkintä poistettiin myöhemmin virallisesta pöytäkirjasta.

– Kun mietimme asiaa jälkikäteen, ymmärrämme myös vahingon mahdollisuuden. Se ei ollut tarkoituksellinen isku, ja voimme vain pyytää anteeksi. Jatkossa katsomme, ​​kuinka voimme toimia oikein ensi kerralla. Tässä oli kysessä tilanteen arviointi jäällä.

Timrå voitti ottelun jatkoajalla 4-3. 31-vuotias Seinäjoen kasvatti Tyrväinen on summannut Luulajalle kauden 33 ottelussa pisteet 9+16=25, jäähyminuutteja on kertynyt 76:n edestä.