Surkean NHL-kauden pelannut Montreal Canadiens ei onnistunut voittamaan keskiviikon vastaisena yönä NHL:ssä edes jumbo-ottelua, kun Arizona Coyotes vei täydet pisteet 6-3-voitolla. Toisaalta Cole Caufield pystyi Habs-leiristä ilmiömäiseen temppuun porilaisen Joel Armian avustuksella.

Kakkosketjun laituri Caufield iski toisessa erässä 2-5- ja 3-5-maalit aikaan 38.47 ja 38.55 – eli kyllä, vain kahdeksan sekunnin sisällä toisistaan. Isokokoinen suomalaishyökkääjä Armia passasi kummatkin häkit.

Vain kaksi pelaajaa kautta Habs-historian on pystynyt iskemään kaksi maalia tiuhempaan. NHL Public Relations -niminen Twitter-tili kertoo, että paremmaksi ovat laittaneet viiteen sekuntiin kaksi häkkiä ampunut Peter Mahovlich helmikuussa 1971 ja Stephane Richer marraskuussa 1987 – seitsemän sekuntia.

Tulokaspelaajista puhuttaessa Caufieldin tuplamaalit ovat historian toiseksi nopeimmat. Deron Quint niittasi kaksi häkkiä neljään sekuntiin joulukuussa 1995.

– Hän on kilpailija. Hän huomioi muitakin juttuja kuin maalit. Monien pelaajien on helppoa keskittyä pisteisiin. Pelissä on muitakin juttuja, joiden parissa voi työskennellä, joukkuekaveri Paul Byron sanoi Montreal Gazetten mukaan.

– Se osoittaa hänen sitoutumisensa, intohimonsa ja intohimonsa myös kehittymisen suhteen joka päivä. Sellainen tietoinen kriittisyys omaa peliä kohtaan tekee hänestä vain paremman joka päivä.