Colorado Avalanchen puolustaja Cale Makar iski viime yönä uuden seuraennätyksen. Kahdella maalilla hänen kauden maalisaldonsa nousi jo 24 osumaan. Kyseessä on Coloradon puolustajien yhden kauden maaliennätys.

Aiempaa ennätystä piti hallussaan latvialaislegenda Sandis Ozolins. Hän iski parhaalla kaudellaan 23 maalia Coloradon paidassa.

Huikeaa on, että Makarilta kului ennätyksen rikkomiseen vain 61 ottelua. Hänellä on vielä runsaasti aikaa parannella lukemiaan ennen kauden päättymistä. 61 ottelussa Makar on nyt iskenyt tehot 24+49=73.

Makarin suomalainen joukkuekaveri Mikko Rantanen välitti puolustajalle ilouutiset ennätyksestä heti maalin jälkeen vaihtopenkillä. Rantanen ei ollut pysyä housuissaan, vaan hän oli todella innoissaan Makarin puolesta. Nuori puolustaja yritti pysyä viileänä, kun Rantanen riuhtoi häntä innoissaan.

LickMySakic

@TonyCaya

Peter Baugh

@Peter_Baugh
Mikko Rantanen told Cale Makar on the bench that he set the single-season Avs goal record by a defenseman.
Amongst other things