Pelaajauransa päättyneeseen runkosarjakauteen lopettanut Jonne Virtanen kommentoi sosiaalisessa mediassa Liigan tuomaritoimintaa.

Asia on ollut ihmisten huulilla etenkin pudotuspeleissä, kun esimerkiksi avauskierroksella Pelicansin Jiri Smejkal lensi suihkuun törmättyään KooKoo-pelissä tuomariin aloitustilanteessa.

Puolivälierissä kohahdutti Jukurien Aatu Rädyn saama kolmannen KooKoo-kohtaamisen suihkukomennus, kun hän tuuletti mikkeliläisten maalia KooKoo-molari Nick Malikin suuntaan jotenkin provosoivan oloisesti.

Virtanen otti asioihin kantaa tuttuun tapaan Twitterissä.

– Ku tässä aina annetaan rapaa tuomareille ni on hyvä muistaa et neki on ihmisiä. Pelaajatki joskus ampuu tyhjäst maalist ohi.

– Suurinosa ei taida tietää et meillä on tulevaisuudessa ISO pula tuomareista. On nyt jo meinaa pulaa, Virtanen twiittasi.

Räty oli menossa Jukurien edellisen pelin 1-0-maalin jälkeen tuulettamaan jo joukkuekaveriensa kanssa, kunnes hän kääntyi kohti Malickia nostaen kätensä ilmaan.

Täksi kaudeksi lanseeratun säännön mukaan yksiselitteisesti vastustajaa provosoivalle pelaajalle voidaan jakaa kymmenen minuutin käytösrangaistus. Sen puoleen Rädyn jäähyssä ei ollut mitään epäselvyyttä.

Jukurit selvisi tästä ja kaikesta muustakin kolmannessa KooKoo-pelissä voittaen sen 1-0.

Puolivälieriä pelataan illalla täydellä teholla kello 17 alkaen:
HIFK-TPS (Otteluvoitot 2-1)
Ilves-Kärpät (2-2)
KooKoo-Jukurit (2-1)
Lukko-Tappara (1-2)