Rovaniemeläinen Mestis-joukkue RoKi ylsi talven runkosarjassa sen historiaan peilaten yllättävän korkealle, kun joukkue rynnisti kuudennen sijan myötä suoraan puolivälieriin. Saavutus on joukkueen paras Mestis-taipaleella, joka alkoi kaudella 2015-2016.

Suora puolivälieräpaikka irtosi vain pisteen erolla ennen seiskasijalle päätynyttä Kajaanin Hokkia. Temppu on kova, sillä rovaniemeläiset jäivät viime kaudella tavallaan hännille. RoKi jätti koronan sotkeman kauden kesken, mutta pistekeskiarvo 1,33 oli sarjan heikoimpia.

Kuudes sija toi puolivälieriin vastaan joensuulaisen JoKPin, joka on ollut rovaniemeläisten kanssa pahassa pulassa. RoKi näet johtaa neljällä voitolla katkeavaa sarjaa jo kiinnityksin 2-0. Ensimmäisen pelin se voitti Joensuussa 5-2 ja toisen kotona samoin lukemin maanantaina.

Lappiin täksi kaudeksi Imatralta tulleen mestariluotsi Maso Lehtosen panosta ei voi vähätellä yhtään – ja puhuvathan näytöt puolestaan. Hän on valmentanut Mestiksessä aiemmin Ketterää kausina 2017-21, ja noina aikoina sarjan uusimpiin kuulunut joukkue voitti kaksi mestaruutta ja kylkeen kaksi Suomen Cupin mestaruutta.

Pudotuspeleissä roolia on ottanut myös RoKin tshekkiläishyökkääjä Zdenek Sedlak. Hän on latonut kahdessa ottelussa hurjat tehot 4+2, joilla irtoaa piste- ja maalipörssin kärkipaikka.

Talvella ensiksi Ketterää edustanut, mutta loppuvuonna RoKiin siirtyneen pelaajan maalitahti on hurja. Runkosarjassa hän nimittäin pelasi 45 ottelua tehden nykyisestä maalimäärästä puolet enemmän, kahdeksan osumaa.

Äskettäin 22 vuotta täyttänyt pelaaja kävi tällä kaudella myös Liigan puolella. SaiPan kahdessa ottelussa ei syntynyt pinnoja.