St. Louis Bluesin ykkösmaalivahdiksi tällä kaudella noussut Ville Husso on yksi ensi kesän halutuimpia veskarinimiä NHL:n vapailla markkinoilla – sikäli kun mies sinne päätyisi.

The Athleticin NHL-toimittaja Allan Mitchell povaa suomalaisen seuraavan sopimuksen nousevan vuosipalkaltaan massiiviseksi. 27-vuotias Husso tienaa vielä tästä kaudesta 750 000 dollarin minimipalkkaa.

– Ville Husso tulee olemaan kesän houkuttelevin maalivahtivaihtoehto, joskin hänen uransa ykkösvahtina on lyhyt, minkä vuoksi sopimukseen sisältyy riskinsä, Mitchell kirjoittaa ja ehdottaa Hussoa Edmonton Oilersin uudeksi ykkösvahdiksi.

– Saisiko (Oilersin GM) Ken Holland Husson alle 4,5 miljoonan dollarin vuosipalkalla vaikkapa kolmeksi vuodeksi? Maalivahti on pelannut vajaat 50 NHL-peliä, joten ison sopimuksen antaminen maalivahdille, joka ei ole vielä täysin todistanut tasoaan, on valtava riski, Mitchell jatkaa.

Husson jatko Bluesissa vaikuttaa epätodennäköiseltä, sillä seura on jo kiinnittänyt Jordan Binningtonin maalilleen kuudeksi vuodeksi jättimäisellä, kuuden miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävällä sopimuksella.