Jääkiekkoliigassa sensaatiomaisesti välieriin yltänyt KooKoo oli kiinni lauantaina jättipaukussa kotonaan semifinaalien toisessa osassa, kun se johti Tapparaa avauserän jälkeen 3-1. Kun voitot olivat ennen iltaa KooKoolle 1-0, oli kirvesrinnat ajettu hetkellisesti pahasti nurkkaan.

Tähtipakki Santtu Kinnusen kovan pääosuman takia menettänyt vierasjoukkue kuitenkin otti toisesta erästä eteenpäin ohjat käsiinsä -ja millä tavalla. Toisen kaksikymppisen se voitti 0-2 ja viimeisen peräti 0-3 pelin päättyessä lopulta 3-6.

– KooKoo tuli vahvasti – me oltiin valmiina, mutta ei pystytty voittamaan kamppailuita ja reagoimaan. Alku oli shokki ja käsiteltiin sitä erätauolla, että tällainen joukkue emme halua olla, Tappara-luotsi Jussi Tapola sanoi Liigan nettisivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa.

– Meidän täytyy pystyä pelaamaan paremmin, ja pystyttiin parantamaan toiseen erään. Oltiin perjantaina jaloissa toisessa erässä, löydettiin siihen muutama asia. Sitä kautta peli oli hyvin viihdyttävä ja fyysinen, pieniä asioita korostanut Tapola mietti.

Voitto oli Tapparalle iso ainakin kahdesta eri näkökulmasta: Voitot ovat nyt tasan 1-1, ja Tappara otti kotiedun takaisin itselleen.

Kinnusesta vielä. Hän on summannut seitsemässä pudotuspeliottelussa yhden syöttöpinnan, mutta runkosarjassa tilille kertyi mainiot tehot 7+15=22.

Mikä on miehen tila?

– Varmaan on jonkin aikaa pois. Katsotaan, kuka paikkaa.

Ottelusarja jatkuu maanantaina Tampereella.