St. Louis Bluesin pakki Niko Mikkolan NHL-kausi on ollut kovin kaksijakoinen. Tehoja on tilillä 52 ottelun jälkeen 3+8=11, ja vielä taannoin plusmiinussaldokin oli plussalla.

Viime ajat ovat olleet maailmanmestarille kuitenkin vaikeita, ja nyt peruspakin tärkein tilasto, eli plusmiinusvertailu on painunut pakkaselle lukemiin -7.

Yhdeksässä edellisessä matsissa se ei ole noussut kertaakaan plussalle ottelukohtaisesti, ja näiden pelin yhteissaldo on murheellinen -10.

Joukkue sentään liitää. Sunnuntaiyönä se kellisti NY Islandersin murskaavasti 6-1, ja läntisen konferenssin joukkueista nuottipaidat ovat keränneet pinnoja kolmanneksi eniten. Kauden 72 pelin saldo on 94 pistettä.

Bluesin päävalmentaja Craig Berube oli silti antanut minuutteja viime aikoina selvästi aiempaa vähemmän saaneelle suomalaiselle rapaa NHL:n nettisivujen jutussa. Kommentit käsittelivät Bluesin puolustuksellista pelitapaa.

– Mikkolan pitäisi olla hieman kärsivällisempi. Jos joukkuetoveri syöttää oman maalin taakse, Mikkola voi mennä vastaanottamaan syötön.

– Toisessa (kuviossa) syötetään maalin edessä olevalle puolustajalle ja toisessa maalin taakse. Pelaamme kumpaakin kuviota.