Tampereen Ilves on joutunut täydentämään maalivahtiosastoaan kesken käynnissä olevien Liigan välierien. Seura tiedottaa verkkosivuillaan, että Niko Parkkinen tulee mukaan joukkueeseen loppukaudeksi.

Taustalla on hyvin karu syy. Tiedotteessa kerrottiin, että maalivahtiosaston täydennys jouduttiin tekemään joukkueen terveystilanteen vuoksi.

Ilves vuokrasi maaliskuussa 22-vuotiaan Parkkisen pelaajaoikeudet loppukauden ajaksi JYPistä. Nyt Ilves käytti sopimukseen sisältyneen mahdollisuuden kutsua Parkkinen mukaan Liiga-joukkueeseen ensimmäistä kertaa.

Kuluvan kauden Parkkinen on pelannut pääasiassa Mestiksessä KeuPa HT:ssa. Tilille tuli 20 runkosarjaottelua torjuntaprosentilla 89,7% ja kolme pudotuspeliottelua prosentilla 90,0%. Liiga-uransa aikana hän on pelannut myöskin JYPin riveissä 25 ottelua, joista kolme tämän kauden aikana.

Ilveksen maalia on vartioinut pudotuspeleissä pääasiassa Marek Langhamer. Hän jätti sunnuntaina toisessa välieräottelussa pelin kesken kahden erän jälkeen, kun TPS johti 4-0. Vadim Zherenko nähtiin tolppien välissä päätöserän ajan 6-0-päättyneessä ottelussa.

Ilveksen ja TPS:n välinen välieräsarja jatkuu tiistaina Tampereella. Otteluvoitot ovat kahden kamppailun jälkeen tasan 1-1.