Helsinkiläislähtöinen Thomas Grönlund, 17, todisti maanantaina päivää, jota ei todellakaan moni koe elämänsä aikana. Ensiksi peruspakki valittiin Pikkuleijonien MM-kisajoukkueeseeen, ja muutamia tunteja myöhemmin hän pääsi juhlimaan alle 20-vuotiaiden Suomen mestaruutta Lukossa. Raumalaisjoukkueelle kulta oli jo toinen putkeen.

– Lyhyet on juhlat. Kohta mennään Helsinkiä kohti, sitten on koronatesti ja sen jälkeen lähdetään kisoihin. Mutta täysi lataus – voitetaan sielläkin kultaa, niin on hyvä hymyillä sen jälkeen, nuorten tuore Suomen mestari veisteli Jääkiekkoliiton sivuilla.

Grönlund pelasi A:ssa kaikkiaan 51 ottelua pistein 1+4. Lisäksi tilille kertyi kolme ottelua (0+2) alle 18-vuotiaiden SM-sarjassa.

– On ollut ihan huikea kausi. Menimme ylä- ja alamäkeä, mutta hyvin saimme kasattua joukkueen vaikeiden pelien jälkeen, Grönlund sanoi viidennen pelin 4-0-voiton ja kolmannen kiinnityksen jälkeen.

– Tämä on ollut ihan upea joukkue. Minut otettiin erittäin hyvin vastaan, kun liityin joukkueeseen. Ihan huikea porukka.

MM-kisajoukkue kokoontuu keskiviikkona, ja Saksaan se matkustaa varhain seuraavana aamuna. MM-turnaus pelataan huhtikuun viimeisinä päivinä ja ratkaisupelit vappuna.