Vuoden 2022 jääkiekon MM-kisojen alkuun on aikaa tasan kuukausi ja Suomen osalta valmistautuminen alkaa toden teolla nyt, kun vastassa on Tanska kahdesti pääsiäisen kynnyksellä.

Leijonien leiritys alkoi jo sunnuntaina joukkueen lennettyä Tanskaan ja isäntämaa asettuu vastaan keskiviikkoiltana Odensessa ja toistamiseen torstaina iltapäivällä Kööpenhaminassa.

Otteluitten ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä, sillä ruotsalainen vetoyhtiö NordicBet tarjoaa keskiviikon otteluun kerrointa 1.14 Suomen voitolle ja kerrointa 1.30 Suomen voitolle varsinaisella peliajalla.

Ottelun kertoimissa ei sikäli ole mitään yllättävää, että jo olympiakultaa tämän vuoden puolella naarannut Suomi lähtee kevään kotikisoihin historiallisesti suurimpana ennakkosuosikkina. Suomi pitää hallussaan tällä hetkellä IIHF:n maailman rankingin ykköspaikkaa ennen Kanadaa ja Venäjää, jota ei kuitenkaan MM-kaukaloissa mukana nähdä Ukrainan sodan takia. Kun kyseessä on hallitseva olympiavoittaja, joka pääsee vielä taistelemaan mestaruudesta kotikaukaloissaan, on Suomen suosikkiasemalle myös selkeät perusteet.

Päävalmentaja Jukka Jalonen ei luonnollisesti päässyt Tanskan leirille valitsemaan pelaajia täysin vapaasti Liigan playoffsien jatkuessa ja NHL:n ollessa käynnissä vielä runkosarjankin osalta. Vahva ja varsin kokenut ryhmä Suomella on kuitenkin jo nyt koossa ja tämä kertoo siitä, että Jalosella voi olla edessään melkoisesti mietittävää lopullista MM-kisaryhmää nimetessään.

Siihen on kuitenkin vielä aikaa ja jokainen ottelu tässä vaiheessa antaa Jaloselle valmennusryhmineen lisää vastauksia – alkaen Odensesta keskiviikkoiltana.

Lähde: NordicBetin tiedote