Leijonat hoiteli Tanskan sen kahdessa kotipelissä tyylikkäästi, kun Suomi voitti keskiviikkona voittomaalikisassa 4-3 ja torstaina 1-0.

Päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi pitkään sivussa olleiden KHL-pelaajien panosta sekä Tanskan rutistusta tuoreeltaan TV5:n haastattelussa.

– Kaikki mukana olleet olivat erittäin hyvässä tikissä. Kolmella treenillä ja yhdellä aamujäällä näki, että porukka on pitänyt itsestään huolta.

Leijonilla oli mukana useita KHL-pelaajia, jotka eivät olleet pelanneet pitkään aikaan. Esimerkiksi Sakari Manninen syötteli maaleja kummassakin ottelussa, Teemu Hartikainen nosti Leijonat tasoihin ensimmäisessä osassa Suomen pelatessa ilman maalivahtia.

– Hyvin päästiin liikkeelle, tänään oli ehjempää. On kova paketti pelata kaksi peliä vajaaseen vuorokauteen. Kova tempo, kovaa kamppailemista. Totta kai tulos tyydyttää, olympiavoittaja sanoi summaten Tanska-kohtaamiset.

– Nolla maalia omiin, oltiin jämäkämpiä puolustuksessa kuin eilen, Jalonen jatkoi lisäten, että hyökkäyksessä viimeinen terävyys ja laukausten laatu olivat epäkohtia.

Suomen matka kohti Tampereen ja Helsingin kotikisoja jatkuu ensi viikolla Joensuun ja Kuopion matseilla. Mukaan kaiketi tulossa uusia pelaajia?

– Tulee niitä jokunen. Julkaistaan ne myöhemmin, Jalonen kuittasi.