Kanada voi saada Suomessa toukokuussa pelattaviin jääkiekon MM-kisoihin huippuvahvistuksen sentteriosastolle.

Montreal Canadiensin tähtihyökkääjä Nick Suzuki paljasti maanantaina TSN:lle harkitsevansa tosissaan MM-kisoihin osallistumista, jos Kanadan johto pyytää häntä mukaan.

22-vuotias Suzuki lukeutuu nuoresta iästään huolimatta NHL:n keskushyökkääjien parhaimmistoon. Kypsästä puolustuspelaamisestaan tunnettu mailataituri on tehnyt tällä kaudella umpisurkean Canadiensin riveissä 76 ottelussa pisteet 20+37=57. Suzukin kausi palkittiin keväällä valinnalla NHL:n All Star -tapahtumaan.

Ensi kaudesta alkaen 7,875 miljoonan dollarin jättipalkalla operoiva Suzuki on ennestään tuttu mies Kanadan päävalmentajalle Claude Julienille. Hyökkääjänuorukainen pelasi Julienin alaisuudessa Canadiensissa puolentoista kauden ajan.

Carey Price jää odotetusti ulos MM-kisoista

Canadiensin tähtivahti Carey Price kertoi maanantaina TSN:lle, että hän jättää suurella todennäköisyydellä MM-kisat väliin. Kanadan olympiakultavahti sanoi haastattelussa, että hän on aina halunnut osallistua MM-turnaukseen.

Pricen kohdalla päätös on kuitenkin helppo ymmärtää, sillä hän oli lähes vuoden sivussa peleistä ollessaan päihdeongelmista kärsiville pelaajille kohdistetussa tukiohjelmassa. Price palasi vasta viime viikolla takaisin NHL-kaukaloon.

John Lu

@JohnLuTSNWpg
#Habs Suzuki says he would consider playing at the World Championship if Team Canada asked him. @TSN_Edge