Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue nöyrtyi lohkossaan toiseksi, kun Ruotsi oli tiistai-iltana vahvempi maalein 4-3.

Pikkuleijonat joutui ottelussa takaa-ajaksi heti ensimmäisessä erässä, jonka Ruotsi voitti maalein 2-1. Ruotsin maaleista vastasivat Mattias Hävelid ja Tim Almgren. Suomen ainokaisen iski erässä Topi Rönni.

Toisessa erässä Ruotsi karkasi puolestaan hetkeksi jo kolmen maalin karkumatkalle, kun ensiksi Filip Bystedt onnistui maalinteossa ja hetkeä myöhemmin Hävelid vei illan toisella osumallaan Ruotsin jo 4-1-johtoon.

Pikkuleijonat sai kuitenkin tehtyä toisessa erässä vielä tärkeän kavennusosuman Lenni Hämeenahon onnistuttua ylivoimalla maalinteossa.

Kolmannessa erässä Suomi lähtikin nälkäisesti takaa-ajoon, joka lopulta tuotti myös tulosta, kun Hämeenaho antoi fantastisen syötön Tuomas Uroselle, joka toi Pikkuleijonat jo maalin päähän. Suomen hallinnasta huolimatta lisäosumia ei kuitenkaan valitettavasti enää nähty, joten Ruotsi nappasi 4-3-voiton.

MM-turnaus jatkuu seuraavaksi torstaina puolivälierissä, jossa Suomi kohtaa yhden turnauksen suurimmista suosikeista eli Kanadan. Lohkovoittaja Ruotsi saa puolestaan vastaansa lohkojumboksi jääneen Saksan. Voit tutusta MM-kisojen tuloksiin ja otteluohjelmaan täältä.