Liigassa pudotuspelien avauskierrokselle asti yltänyt Lahden Pelicans menettää hyvää jälkeä tehneen pakki Karlis Cuksten Tshekkiin, jääkiekkotilastoihin ja -siirtoihin erikoistunut Eliteprospects-sivusto väittää.

Kun Cukste on pelannut urallaan Suomen lisäksi Yhdysvalloissa ja kotimaassaan Latviassa, olisi Tshekki miehelle täysin uusi valloitus. Seura tai sarja eivät ole ainakaan vielä tässä vaiheessa tiedossa.

24-vuotias, kaksimetrinen ja noin satakiloinen pakki tuli Lahteen kesken päättyvän kauden. Hän iski 15 runkosarjapelissä tehot 1+5=6 (+9), KooKoota vastaan käydyissä pudotuspelien avauskierroksen otteluissa hän jäi pisteittä (-1).

Pelicans tiedotti helmikuussa tehneensä latvialaisen kanssa loppukauden kattavan pahvin. Pelaaja vaikutti olevan ainakin lahtelaisfanien yksi suurimmista suosikeista.