Jääkiekon EHT jatkui torstaina uusien tuulien puhaltaessa Tshekin-turnauksessa. Venäjä on suljettu pois perinteikkäältä kiertueelta, ja mukaan on otettu lajin lilliputtimaa Itävalta. Ruotsi olikin turnauksen avauspäivänä todella suurissa vaikeuksissa uuden tuttavuuden kanssa.

Se kiusasi Tre Kronoria oikein urakalla häviten pelin vain 0-1. Piskuinen joukkue esimerkiksi vei MM-kisoissa toukokuussa kohtaavien maiden matsin avauserän kudit peräti 20-9.

Ruotsi heräsi hiljalleen, ja Tre Kronor iski pelin ainoan maalin vasta päätöserän kuudennella minuutilla ottaen lopulta voiton. Osumasta vastasi Linus Karlsson.

– On tietysti unelmani pelata, ja ennen kaikkea tehdä maaleja maajoukkueessa. Se on jotain, jonka muista loppuelämäni, Karlsson sanoi Aftonbladetille.

Toki pelin tuoksinassa elämä muistutti taas siitä, että jääkiekko on vain jääkiekkoa. Sinikeltaisten päävalmentaja Johan Garpenlöv on joutunut jättämään joukkueensa, koska tämän Kjell-isä on vakavasti sairas ja tehohoidossa.

– Isäni joutui sairaalaan. Se on niin vakavaa, että minusta tuntui, jotta minun pitää olla paikalla, Tukholmaan palannut luotsi sanoi ruotsalaislehden mukaan.

Lehden mukaan kyseessä on verenmyrkytys.

Jääkiekkoaiheuttaa toki isoja tunteita, mutta ei se elämää suurempi asia ole.

Ruotsi ja Itävalta sekä kiertueen muut maat, Suomi ja Tshekki jatkavat urakkaansa viikonloppuna. Leijonat kohtaa lauantaina Itävallan ja sunnuntaina Tre Kronorin.