Leijonat jatkaa voittojen tiellä Tshekin EHT-turnauksessa. Lauantain ottelussa Suomi kukisti Itävallan loppulukemin 4-2 ja jatkaa edelleen kevään MM-leiritystään ilman ainuttakaan tappiota.

Leijonat otti isännän otteen pelistä heti avauserässä. Maalien muodossa se palkittiin myöskin kahteen otteeseen. Ensin Jere Innala avasi Suomen maalihanat ylivoimalla ja parin minuutin kuluttua tästä Harri Pesonen teki Leijonien toisen täysosuman.

Toisessa erässä Innala teki jo ottelun toisen maalinsa. Tässä vaiheessa pelin ote oli täydellisesti Suomen hallussa, kunnes Miro Aaltonen otti jäähyn hyökkäyspäässä. Itävalta ei ylivoimallaan onnistunut maalia tekemään, mutta heti sen perään Dominic Zwerger löi joukkueelleen avausmaalin. Tästä piristyneenä Itävalta nousikin jo maalin päähän Brian Leblerin toimesta.

Lähemmäksi Itävalta ei kuitenkaan tuloksen muodossa enää päässyt. Leijonat naulasi loppulukemat päätöserän puolivälin tienoilla, kun Niko Ojamäki viimeisteli lukemat 4-2:een.

Suomi vei ottelun laukaustilaston selkeästi nimiinsä. Itävallan maalivahti David Kickert torjui peräti 35 kertaa, kun taas Suomen maalilla Frans Tuohimaa selvisi 15 torjunnalla.

Leijonat pelaa EHT-turnauksessa vielä ottelun Ruotsia vastaan sunnuntaina. Se käynnistyy kello 13:00.

Näet kaikki Leijonien maalit alta.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Kyllä on kaunista katsottavaa!

Miro Aaltonen tarjoilee ja Jere Innala ohjaa Leijonat ylivoimalla 1-0-johtoon!

#Leijonat #EHT

Heti perään 2-0 ja millä tavalla!

Harri Pesonen ja Jere Sallinen ottivat mallia Innalalta ja Aaltoselta, lähes identtinen maali!

Jere Innalan päivän toinen osuma ja peli on 3-0!

Vähän haiskahtaa maali-iloittelulta tämä peli ja sehän vaan kelpaa!