KHL:n mestaruuden Moskovan TsSKA:n paidassa voittanut ja Ruotsin mukana MM-kisoihin valmistautuva Lucas Wallmark lataa SVT:n haastattelussa suorat sanat Venäjästä ja maan toimista Ukrainan sodassa.

Sopimuksensa välittömästi Venäjän hyökättyä Ukrainaan purkanut hyökkääjä myöntää, että ratkaisu kauden kesken jättämisestä tuli taloudellisesti kalliiksi.

– Ottaen huomioon sen, mitä ukrainalaiset perheet menettävät ja ne kauhut, joita he kohtaavat, uhraukseni on hyvin pieni. Siinä ei oikeastaan ole edes ​​mitään puhuttavaa, Wallmark kuittaa usean miljoonan kruunun sopimussakkonsa.

– Olin maassa, joka aloitti laittoman sodan. Mielessäni liikkui kaikenlaisia ajatuksia: mietin, olenko turvassa täällä? Seuralla myös on tiukat siteet Venäjän hallintoon, enkä halunnut olla osana sitä. Perheeni oli Ruotsissa yöunensa menettäneenä. Halusin vain pois.

Ruotsalaistähdelle Venäjän reissun loppuosa jätti pysyvät jäljet.

– En astu sinne (Venäjälle) jalallanikaan enää koskaan. Sen verran voin sanoa. Nyt on aika osoittaa, että olemme sotaa vastaan.

Wallmark odottaa Tre Kronorilta vahvaa MM-turnausta, sai maa sitten mukaansa kovimmat vapaat NHL-tähtensä tai ei.

– Voimme saada hyvän joukkueen NHL-pelaajien kanssa, mutta myös ilman. Katsokaa, kuinka Suomi voitti mestaruutensa ilman nimekkäimpiä pelaajiaan. Kyse on vahvan joukkueen luomisesta, Wallmark muistuttaa.