Ruotsin SHL:n finaalisarjassa vastakkain ovat Luulaja ja Färjestad. Joukkueet kohtasivat viidennen osaottelun merkeissä lauantaina, ja tuosta ottelusta Luulaja nappasi kotivoiton loppulukemin 4-0. Näin ollen finaalisarja on nyt Luulajalle tilanteessa 3-2 ja mestaruus on sille katkolla ensimmäistä kertaa maanantaina.

Molemmissa joukkueissa on myöskin suomalaisedustusta. Luulajan riveissä sitä on peräti viiden pelurin verran, nimittäin joukkueessa pelaavat puolustajat Julius Honka (artikkelikuvassa) ja Sami Lepistö sekä hyökkääjät Juhani Tyrväinen, Joonas Rask ja Olli Nikupeteri. Färjestadissa pelaa sen sijaan suomalaisista puolustaja Jesse Virtanen.

Viidennen finaaliottelun voittomaaliksi jääneen 1-0-osuman viimeisteli suomalaisista Honka. Ensin Rask sai kiekon hyökkäysalueen kulmauksessa. Hän pelasi sen kohti takatolppaa, johon Honka nousi pakin paikalta. Honka pääsi laittamaan kiekon lopulta komeasti yläpeltiin.

Honka saalisti ottelussa tehopisteet 1+1. Raskille ja Lepistölle merkattiin yhdet syöttöpisteet mieheen.

Näet Hongan viimeistelemän täysosuman alta tai täältä.