Suomen Jääkiekkoliitto kertoi eilen tiedotteessa joukkueesta, jolla Leijonat lähtee puolustamaan MM-kotikisoihin hopeaa.

Joukkue voi kokea vielä joitain muutoksia, vaikka se nyt onkin sinetöity. GM Jere Lehtinen kertoi eilen tiedotteessa, että hän ja päävalmentaja Jukka Jalonen seuraavat yhä esimerkiksi Ruotsin SHL:ää ja NHL:ää. Kummassakin on käsillä pari suomalaisittain mielenkiintoista katko-ottelua.

Ensiksi mainitun finaalit jatkuvat tänä iltana tilanteessa, jossa mestaruus on katkolla. Färjestad johtaa Luulajaa finaaleissa voitoin 3-2.

Finaaleita johtavassa joukkueessa pelaa pakki Jesse Virtanen ja Luulajassa puolustajat Julius Honka ja Sami Lepistö sekä hyökkääjät Olli NikupeteriJoonas Rask ja Juhani Tyrväinen.

Näistä kukaan ei ole pelannut maajoukkueessa tällä kaudella, Rask ja suurelle yleisölle kenties vieras nimi Nikupeteri eivät ole pelanneet aiemminkaan Leijonissa.

NHL:stä ensiksi MM-kisoihin voisi tyrkyllä olla Nashville Predatorsin hyökkääjä Mikael Granlund. Preds, jossa pelaavat myös maajoukkuekandidaateista hyökkääjä Eeli Tolvanen ja molari Juuse Saros, on pudotuspeleissä häviöllä Colorado Avalanchelle jo 0-3.

Sarosta ei kannata odottaa kisoihin, koska hän on ollut loukkaantuneena. Tolvasen kausi ei puolestaan ole ollut kummoinen, eikä häntä voi pitää sateentekijänä.

Avs ja Preds hyppäävät askiin seuraavan kerran ensi yönä, ja tappiolla Nashville lähtisi laulukuoroon.

Leijonat aloittaa MM-taipaleen perjantaina Norjaa vastaan.