Venäjän jääkiekkomaajoukkue koki rajun, mutta samalla odotetun kohtalon, kun Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF sulki maan pois toiminnastaan Venäjän Ukrainalle kohdistamien sotatoimien takia. Täten myös Tampereen ja Helsingin MM-turnaus jää siltä väliin.

Kun sulkemiskohtalon koki myös Valko-Venäjä, päättivät nämä maat sekä Venäjän alle 20-vuotiaat järjestää keskenään kolmen joukkueen maajoukkueturnauksen. Venäjä voitti sen.

Championat kirjoitti turnauksesta jutun todella erikoiseen, ikään kuin ylpeään sävyyn.

– Venäjä on eristetty, mutta silti se voittaa kansainvälisillä areenoilla, lehti hehkutti.

Venäjä pelasi turnauksessa nuorella joukkueella, ja finaalissa se voitti lehden mukaan Valko-Venäjän 3-2. Loppuottelussa oli lähellä yllätys, kun valkovenäläiset menivät pelin avauserän alkupuolella 0-2-johtoon.

Venäjä sai turnausvoitosta lehden jutun mukaan valtavan pytyn. Näet kuvan täältä.